Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Reuniunea membrilor din consiliul de administratie a EASA: 12-13 martie 2013

11 martie 2013

Directorul general al Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, desemnat ca reprezentant al Romaniei, domnul Nicolae STOICA va participa in perioada 12-13 martie 2013, la reuniunea membrilor din Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Siguranta Aviatiei (EASA Management Board), care va avea loc la Cologne, Germania.

Agenda reuniunii EASA Management Board din data de 12 martie 2013 cuprinde subiecte de interes deosebit, precum adoptarea proiectului de buget 2014 si planul de functionare a agentiei EASA. Membrii din consiliul de conducere al EASA vor discuta, de asemenea, perspectivele financiare pana la sfarsitul anului 2014 si despre o posibila abordare comuna privind agentiile descentralizate ale Uniunii Europene.

In ceea ce priveste agenda EASA Management Board din data de 13 martie 2013, discutiile se vor concentra asupra prezentarii si votarii noului director executiv al EASA pentru urmatorii 5 ani: directorul general al Directiei Aviatiei Civile din cadru Ministerului Transporturilor si presedintele ECAC, domnul Catalin RADU, va candida pentru aceasta functie alaturi de domnul Patrick KY.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.