Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Cooperarea intre personalul SAR (Search and Rescue) si investigatorii din aviatia civila

5 iunie 2013

In perioada 21-23.05.2013 a avut loc Conferinta „Search and Rescue-ROMANIA” organizata de ROMATSA, la care au participat reprezentantii tuturor entitatilor implicate in operatiunile de cautare si salvare in cazul unui accident de aviatie civila produs pe teritoriul Romaniei (IGSU, Politia Romana, Jandarmeria Romana, SMURD), entitati din aviatia civila (MT-DACSA, AACR, ROMATSA, TAROM, RECECA, SSAvC) si invitati externi cu acelasi domeniu de activitate.

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a avut calitatea de invitat, avand pe ordinea de zi prezentarea „Cooperation between SAR personnel and Aeronautical investigators”, sustinuta de catre domnul Eugen SUCIU, investigator.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.