Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Comunicat de presa privind investigatia accidentului de aviatie produs in data de 20 ianuarie 2014, in jud. Alba

Comunicat de presa privind investigatia accidentului de aviatie produs in data de 20 ianuarie 2014, in jud. Alba

21 februarie 2014

In data de 20 ianuarie 2014, la ora 15:57, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a fost notificat telefonic cu privire la producerea unui accident in zona Belis-Fantanele (jud. Cluj), in care a fost implicata aeronava de tip BN-2A-27 Islander, inmatriculata YR-BNP. Chiar daca la momentul in care CIAS a numit comisia de investigatie privind siguranta aviatiei civile, nu se cunostea cu exactitate locul in care s-a produs accidentul si unde se gasea epava aeronavei, echipa operativa din cadrul CIAS s-a deplasat spre locul producerii accidentului. Ulterior, aeronava a fost localizata in vecinatatea comunei Horea, sat Petreasa, judetul Alba.

Click aici pentru comunicatul de presa integral.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.