Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Romania se situeaza pe locul 4 in Europa si locul 10 in lume in domeniul sigurantei aviatiei civile

9 aprilie 2013

Organizatia Aviatiei Civile Internationale (ICAO) a efectuat in anul 2009 un audit la nivelul Romaniei, in domeniul aviatiei civile si a constatat o serie de neconformitati. Ulterior, in octombrie 2012, ICAO a organizat o misiune de validare, pentru a verifica daca s-au rezolvat neconformitatile constatate.

In acest context, pozitia dobandita dupa misiunea de validare a ICAO din anul 2012 a devenit publica si plaseaza Romania pe locul 4 in Europa si locul 10 in lume in privinta sigurantei aviatiei civile.

In Romania, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) este organismul tehnic specializat sa execute investigatiile privind siguranta aviatiei civile.

“Vom depune in continuare toate eforturile de pastrare a nivelului atins si chiar de imbunatatire a acestuia, acolo unde este cazul. Totodata, dorim asigurarea unei instruiri consistente initiale, recurente si training on-the-job pentru tot personalul implicat privind sigurantei aviatiei civile”, a declarat Nicolae STOICA, Director General al Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.

Rezultatele Romaniei in ceea ce priveste siguranta aeronautica gestionata prin programul ICAO Universal Safety Oversight Audit Programme – Continuous Monitoring Approach (USOAP CMA), sunt postate pe website-ul ICAO: http://www.icao.int/usoap.

Pentru a vizualiza raportul final, click aici.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.