Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Siguranta pe aeroporturile din Romania

5 iunie 2013

In perioada 23-24.05.2013 a avut loc la Ocna Sibiului, Consfatuirea pe probleme Tehnice si Operationale organizata de Asociatia Aeroporturilor din Romania. La acest eveniment a participat in calitate de invitat si Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.

Reprezentantul CIAS, domnul Eugen SUCIU a prezentat in cadrul consfatuirii tema “Siguranta pe Aeroporturile din Romania”, analizand evenimentele raportate in perioada 2010-2012.

Astfel, numarul evenimentelor de aviatie civila raportate a crescut de la 974 de evenimente raportate in 2010 la 1470 de evenimente raportate in 2012. Totodata, numarul de miscari de aeronave a scazut de la 163222 in 2010 la 138744 in 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aeroportul International Henri Coanda, Aeroportul International Aurel Vlaicu si Aeroportul International Traian Vuia sunt aeroporturile pe care s-au produs cele mai multe dintre evenimentele raportate in perioada 2010-2012. La polul opus se situeaza Aeroportul International Suceava, Aeroportul International Baia Mare si Aeroportul International Arad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Click aici pentru a vizualiza versiunea integrala a prezentarii “Siguranta pe aeroporturile din Romania”.

Galerie foto:

 

 

 

 

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.