Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

In atentia aeroporturilor civile din Romania! Reglementarea procedurii de colectare si distribuire a tarifului de 0,275 euro/pasager imbarcat

29 ianuarie 2014

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 69/28.01.2014 a aparut Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 7/2014 privind aprobarea tarifului pentru supravegherea mentinerea obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor si a procedurii de colectare si distribuire a acesteia si pentru abrogarea Ordinului ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 894/2010 privind aprobarea tarifului pentru supravegherea mentinerii obiectivelor necesare sigurantei pasagerilor.

Prin aparitia acestui nou Ordin nu se modifica tariful de 0,275 euro/pasager imbarcat, asa cum a fost el stabilit prin toate actele normative referitoare la Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS), ci se stabileste Procedura de colectare si distribuire a respectivului tarif de catre conducerile aeroporturilor civile din Romania.

OMT nr. 7/2014 vine in intampinarea administratorilor aeroporturilor civile pentru a implementa proceduri proprii de colectare a sumelor corespunzatoare si transmiterea lor catre CIAS, in derularea procesului institutia noastra fiind in masura sa emita o decizie de plata specifica. Ramane la latitudinea administratorilor aeroporturilor modalitatea de colectare a tarifului, asemanator celorlalte tarife aplicabile in aviatia civila.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.