• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Mesajul directorului general

al centrului de investigații și analiză pentru siguranța aviației civile

 

constantin voicuCentrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), ca autoritate de investigații privind siguranța aviației civile, într-un domeniu aflat în continuă dezvoltare și cu suficiente provocări, dorește să depășească stadiul de organism tehnic de investigație a evenimentelor de aviație civilă și să dezvolte un rol proactiv prin implementarea unei componente de analiză a evenimentelor notificate, diseminare a informațiilor și sprijin în implementarea conceptului “Just Culture” în domeniul aviației civile. Prin această nouă atitudine, instituția noastră va veni în întâmpinarea atât a operatorilor aerieni, agenților aeronautici și personalului calificat pentru desfășurarea zborurilor într-un mediu crescut de siguranță, cât și a beneficiarilor direcți, pasagerii, în special, prin creșterea încrederii în transportul aerian.

Scopul final al activității CIAS este acela de a analiza cât mai eficient și profesionist evenimentele din domeniul aeronautic civil, de a reacționa cât mai rapid prin rapoarte și studii în domeniul său de competență, totul în scopul menținerii unui climat de încredere în aviația civilă și pentru îmbunătățirea siguranței zborurilor în România.”

 

Constantin VOICU

Director General

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.