• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Recomandări de siguranță

Slider

Autoritatea de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile este autoritatea responsabila de investigatiile privind siguranta aviatiei civile in Romania si poate, de asemenea, emite recomandari privind siguranta pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigatii ori a oricaror alte activitati efectuate in conformitate cu reglementarile in vigoare.

In orice moment al investigatiei, Autoritatea de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile poate emite recomandari privind siguranta zborului, daca, prin aplicarea imediata a acestora, se poate preveni producerea altor accidente sau incidente.

Obiectivul investigatiei privind siguranta il reprezinta prevenirea producerii accidentelor sau incidentelor prin determinarea reala a cauzelor si imprejurarilor care au dus la producerea acestora si prin stabilirea recomandarilor necesare pentru siguranta zborului.

In scopul prevenirii altor accidente sau incidente Autoritatea de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile poate comunica unele informatii rezultate din investigatia tehnica autoritatilor responsabile pentru siguranta zborurilor, organismelor interne sau internationale din domeniul aviatiei civile, constructorilor de aeronave, unitatilor care asigura servicii de intretinere tehnica a aeronavelor ori a echipamentelor acestora, persoanelor fizice si juridice care opereaza aeronave sau asigura formarea profesionala a personalului din aviatia civila, precum si oricaror persoane fizice sau juridice care desfasoara activitati in domeniul aviatiei civile.

Recomandarile privind siguranta zborului, emise de Autoritatea de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, se aplica de catre persoanele juridice sau fizice, dupa caz, care desfasoara activitati in domeniul aviatiei civile.

Evidenta recomandari de siguranta

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.