• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Raporteaza voluntar un eveniment de aviatie!

Definitii

Raportare voluntara - furnizarea de informatii, in mod absolut voluntar, despre un eveniment din aviatia civila, realizata de catre orice persoana (salariat al unui agent aeronautic civil, pasager etc.), care considera ca acest lucru este in beneficiul sigurantei zborului.

Eveniment de aviatie - eveniment asociat cu operarea unei aeronave care are loc intre momentul in care o persoana se imbarca la bordul aeronavei cu intentia de a efectua un zbor si momentul in care toate persoanele au fost debarcate.

Confidentialitate - sistemele non-punitive sunt bazate pe confidentialitatea raportarii. Persoana care raporteaza un eveniment trebuie sa fie sigura ca datele sale de identitate sau alte informatii care ar putea fi folosite in scopul identificarii sale nu vor fi divulgate.

Sistem de raportare voluntara


...

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.