• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

Studii și rapoarte privind siguranța zborului

DISTRIBUȚIA ACCIDENTELOR ȘI INCIDENTELOR GRAVE DE AVIAȚIE CIVILĂ din PERIOADA 2006-2016

11 ani accidente 11 ani incidente grave11 ani evenimente

 

 

 

 

 

 

Pentru a vizualiza o analiză mai detaliată a distribuției accidentelor și incidentelor grave de aviație civilă din ultimii ani, click aici.

***

Vă rugăm să dați click pe imaginile de mai jos pentru a vizualiza studiile și rapoartele:

Raport anual privind siguranța aviației civile (anul 2017)Analiza modului de organizare a autorităților de investigații privind siguranța din Uniunea Europeană (decembrie 2017)Raport semestrial privind siguranța aviației civile (semestrul 1/2017)Survey 2017: Subordination status of the European SIAs  Raport anual privind siguranța (anul 2016)  Raport semestrial privind siguranța (semestrul 1/2016) Situația evenimentelor aviatice de tip birdstrike (2010-2016) Raport anual privind siguranta 2013  Raport privind siguranta aviatiei civile - Coliziunile cu pasari si animale Raport anual privind siguranta 2012 Raport anual privind siguranta 2011

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.