• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-41

Istoric recomandare
SR-41.I.2011-11-30, A 320-232.HA-LPV.B
Emitent: CIAS
Destinatar: Wizz Air Hungary
Data transmiterii: 15/10/2014
Text recomandare: Operatorul aerian Wizz Air poate lua în considerare includerea în echipamentul aeronavei a unei oglinzi cu mâner telescopic, care va permite verificarea lacătelor capotelor nacelelor motoarelor.
Emitent: Wizz Air Hungary
Destinatar: CIAS
Data transmiterii: 20/01/2015
Text răspuns: Cerinţa generală pentru Wizz Air este să efectueze vizual verificarea poziţiei închise a lacătelor capotei ventilatorului cu ajutorul membrilor serviciilor de întreținere şi a echipajului, dar nu este o cerinţă obligatorie să se folosească oglinzi cu mâner telescopic. De preferat este să se adopte poziţia corespunzătoare pentru a vedea corect suprafaţa cea mai joasă a capotelor motorului.
Emitent: CIAS
Destinatar: Wizz Air Hungary
Data transmiterii: 23/01/2015
Text răspuns: Considerăm răspunsul dumneavoastră ca fiind ADECVAT.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.