• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-7

Istoric recomandare
SR-07.ACC.2011-07-12.F99-Rambo.YR-5312.PH
Emitent: CIAS
Destinatar: Aeroclubul României
Data transmiterii: 25/06/2013
Text recomandare: Se recomandă ca Aeroclubul României sa studieze oportunitatea completării și modificării reglementărilor aplicabile privind folosirea echipamentului de protecție de către piloții ULM (combinezon ignifug, cască, extinctor).
   
Emitent: Aeroclubul României
Destinatar: CIAS
Data transmiterii: 14/05/2015
Text răspuns:

Folosirea combinezonului ignifug, a căștii de protecție, a extinctorului sunt Ia latitudinea operatorilor de aeronave ULM.

Întrucât în România a devenit o practică ca pentru aeronavele deschise (fără cabină închisă) să se utilizeze căști de protecție, Aeroclubul României va ține cont de acest fapt de recomandarea pentru introducerea în reglementările specifice a unor prevederi privind echipamentele de protecție.

   
Emitent: CIAS
Destinatar: Aeroclubul României
Data transmiterii: 19/05/2015
Text răspuns: Considerăm răspunsul dumneavoastră ca fiind ADECVAT.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.