• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-90

Istoric recomandare
SR-90.ACC.2017-06-09.Cessna182P.F-BXZI.CJ
Emitent: CIAS
Destinatar: AACR
Data transmiterii: 23/10/2017
Text recomandare: Se recomandă Autorității Aeronautice Civile Române ca în cadrul întâlnirilor pe teme de siguranță planificate cu agenții aeronautici civili care efectuează operațiuni de aviație generală, în conformitate cu Planul Național de Siguranță al aviației civile 2017-2021, să ia în considerare emiterea unei circulare și/sau desfășurarea unei campanii educaționale pentru a accentua importanța pregătirii zborurilor, în special în cazul în care urmează să fie folosit un aerodrom / teren de zbor care nu a mai fost utilizat.
   
   
   
   
   

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.