• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-92

Istoric recomandare
SR-92.IG.2016-12-05.Prime BS100.YR-7177.B
Emitent: CIAS
Destinatar: Agenția Națională Italiană pentru Siguranța Aviației (ANSV)
Data transmiterii: 12/01/2018
Text recomandare: Se recomandă companiei Blackshape S.p.A. / Italia, în calitate de constructor al aeronavei, să emită un buletin de siguranţă prin care să informeze toți operatorii acestui tip de aeronavă, echipată cu acest sistem EFIS, asupra opțiunii de emitere a unei avertizări sonore “Check Gear” sub o viteză minimă setată, cu trenul escamotat, precum și asupra modului de configurare a sistemului pentru a emite această avertizare, iar pentru aeronavele noi construite această avertizare sonoră să fie deja activată.
Emitent: CIAS
Destinatar: Agenția Națională Italiană pentru Siguranța Aviației (ANSV)
Data transmiterii: 05/07/2018
Text adresă: Nerespectare termen 90 de zile pentru răspunsurile la recomandarea privind siguranța aviației civile.
   

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.