• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-97

Istoric recomandare
SR-97.IG.2017-08-24.TL-96STAR.YR-5397.BV
Emitent: AIAS
Destinatar: Institutul de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAII - Cehia)
Data transmiterii: 26/09/2018
Text recomandare: Se recomandă producătorului aeronavei TL ULTRALIGHT s.r.o. din Republica Cehă, amendarea Manualul de Întreținere al aeronavei cu instrucțiuni de efectuare a unei inspecții vizuale periodice a elementelor sistemului de amortizare a șocurilor la rulaj a jambei de bot, pentru observarea integrității componentelor și a urmelor de frecare/gripare ale mecanismului.
Emitent: TL-ULTRALIGHT s.r.o., Republica Cehă
Destinatar: AIAS
Data transmiterii: 10/10/2018
Text răspuns: Conform recomandării dumneavoastră, anexăm prin prezenta Manualul Operațional al Piloților de Aeronave (POH) modificat, în care am oferit instrucțiuni mai exacte cu privire la inspecția vizuală a componentelor sistemului de amortizare a șocurilor la trenul de aterizare de bot. POH revizuit va fi publicat oficial pe website-ul nostru, până la data de 12.10.2018 (www.tl-ultralight.cz).
   

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.