• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-100

Istoric Recomandare

SR-100.ACC.2017-08-19.FK9MARK4.YR-5228.IS

Emitent:

CIAS

Destinatar:

BFU Germania (B&F Technik)

Data Transmiterii:

12/11/2018

Text Recomandare:

Se recomandă producătorului aeronavei - B&F Technik Vertriebs GmbH, pentru tipul de aeronavă FK 9 Mark IV echipat cu motor Rotax 912 UL/ULS, dezvoltarea unui kit de instalare a conductei de retur de la motor la rezervorul aeronavei, cu scopul de a elimina efectele formării fenomenului de vapour lock, în conformitate cu cerințele din manualul de instalare al motorului Rotax 912 UL/ULS.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.