• Despre AIAS

    Despre AIAS

  • Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

    Care sunt atribuțiile principale ale AIAS?

  • Recomandări de siguranță

    Recomandări de siguranță

Notificare privind redenumirea Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile

Având în vedere Ordonanța Guvernului nr. 17 din 29 august 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 755 din 31 august 2018, vă notificăm cu privire la faptul că Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost redenumit, noua denumire fiind AUTORITATEA DE INVESTIGAȚII ȘI ANALIZĂ PENTRU SIGURANȚA AVIAȚIEI CIVILE (AIAS).

SR-102

Istoric Recomandare

SR-102.ACC.2017-08-19.FK9MARK4.YR-5228.IS

Emitent:

AIAS

Destinatar:

Aeroclubul României

Data Transmiterii:

12/11/2018

Text Recomandare:

Se recomandă Aeroclubului României, în calitate de Autoritate de Certificare în domeniul aeronavelor ultraușoare motorizate, informarea proprietarilor de aeronave ultrausoare motorizate asupra necesității conformării cu cerințele de instalare a motoarelor Rotax 912 UL/ULS prevăzute de producător, în special a montării conductei de retur de la motor la rezervorul aeronavei, care are scopul de a elimina efectele formării fenomenului de vapour lock.

Studii și analize

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

AIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Autoritatea de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.